Traybake van zoete aardappel met (veggie) worstjes en broccoliBereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
  • 600 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 1 broccoli, in kleine roosjes en stam geschild en in blokjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gr), gespoeld en uitgelekt
  • Enkele takjes salie, blaadjes grofgehakt
  • 2 pakjes veggie worstjes (400 à 500 gram), in stukken van 2 cm
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • Twee handenvol kerstomaten, gehalveerd
  • Olijfolie, peper en zout
  • Materiaal: jouw grootste bakplaat
  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) of 200°C (boven- en onderwarmte).Verdeel de zoete aardappel, broccoli, kikkererwten, salie en (veggie) worstjes over de bakplaat. Zorg dat de ingrediënten niet op elkaar liggen, maar mooi gespreid over de bakplaat. Zo kan alles mooi roosteren. Verdeel indien nodig over een tweede bakplaat.Besprenkel met olijfolie en strooi er de Provençaalse kruiden en flink wat peper en zout overheen. Meng goed zodat alles bedekt is met een laagje olie en kruiden.Bak 20 minuten in de oven, of tot wanneer de ingrediënten beetgaar en mooi geroosterd zijn.Verdeel er de kerstomaten overheen en plaats nog een vijftal minuten in de oven zodat deze wat kunnen opwarmen.Tip: Vervang de salie gerust door andere stevige kruiden, zoals tijm of rozemarijn. Kruiden zoals (platte) peterselie, basilicum, dille of bieslook voeg je best toe na het roosteren.