Traybake van zoete aardappel met (veggie) worstjes en broccoliBereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten600 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm1 broccoli, in kleine roosjes en stam geschild en in blokjes1 blik kikkererwten (400 gr), gespoeld en uitgelektEnkele takjes salie, blaadjes grofgehakt2 pakjes veggie worstjes (400 à 500 gram), in stukken van 2 cm2 tl Provençaalse kruidenTwee handenvol kerstomaten, gehalveerdOlijfolie, peper en zoutMateriaal: jouw grootste bakplaatVerwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) of 200°C (boven- en onderwarmte).Verdeel de zoete aardappel, broccoli, kikkererwten, salie en (veggie) worstjes over de bakplaat. Zorg dat de ingrediënten niet op elkaar liggen, maar mooi gespreid over de bakplaat. Zo kan alles mooi roosteren. Verdeel indien nodig over een tweede bakplaat.Besprenkel met olijfolie en strooi er de Provençaalse kruiden en flink wat peper en zout overheen. Meng goed zodat alles bedekt is met een laagje olie en kruiden.Bak 20 minuten in de oven, of tot wanneer de ingrediënten beetgaar en mooi geroosterd zijn.Verdeel er de kerstomaten overheen en plaats nog een vijftal minuten in de oven zodat deze wat kunnen opwarmen.Tip: Vervang de salie gerust door andere stevige kruiden, zoals tijm of rozemarijn. Kruiden zoals (platte) peterselie, basilicum, dille of bieslook voeg je best toe na het roosteren.